Chantal hazebroek de balans in beweging3
Chantal

Over mij

Ik ben Chantal Serena Hazebroek, ik ben geboren in 1985. Ik ben zo’n beetje opgegroeid op mijn huidige thuisbasis Manege Tinte. Paarden zijn dan ook niet weg te denken uit mijn leven. Op de middelbare school heb ik HAVO en VWO afgerond. Daarna heb ik mijn diploma humane Fysiotherapie behaald en ben ik sindsdien parttime werkzaam als fysiotherapeute met als specialisatie ruiters.
Daarnaast heb ik mijn ORUN opleiding behaald. Ook heb ik de Trainersclub van Dressage Pro gevolgd en afgerond. Hierdoor is de trainingsmethode van Rien van der Schaft verweven in mijn lesgeven. Zijn visie over het gaan van het paard en het paardenwelzijn past volledig bij mijn visie. Na deze cursus ben ik me nog meer gaan verdiepen in de biomechanica van het paard.

Het gehele management

Omdat de ontwikkeling van het paard niet alleen gebaseerd is op correct trainen, maar dat daarbij het hele management van belang is, ben ik de opleiding Sport Horse Manager gaan doen. Hierdoor kan ik op breder vlak professioneel advies en begeleiding geven aan mijn klanten, om van zowel paard als ruiter “two happy athletes” te maken. Denk bij het management van het paard o.a. aan het harnachement (goed passend zadel en hoofdstel), hoefsmid, dierenarts, voeding, training, fysio/osteo/masseur, algehele vitaliteit van het paard.

Fysio in de ruitersport

Op dit moment ben ik ook nog parttime werkzaam als humaan fysiotherapeute bij fysio4polders. De houding van een ruiter heeft zo veel invloed op de beweging van een paard. Daarom vind ik het zelf zo belangrijk dat ruiters hun lichaam op de juiste manier aansturen en gebruiken. Het belang van juist spiergebruik, het verminderen van pijnklachten van de ruiter en een onafhankelijke zit staan daardoor bij mij centraal bij de verbetering en training van het paard. We kunnen niet verwachten dat het paard zich ontwikkeld als de ruiter in de weg blijft zitten. Daarom heb ik mij naast fysiotherapie verder gespecialiseerd in de training voor de ruiter naast het paard. Deze trainingen zijn o.a. gebaseerd op ruiters met rug- houdings en bewegingsklachten, maar ook algemene balans en stabiliteitstrainingen, en andere ruitertrainingen komen aan bod. Meer informatie hierover is terug te vinden op mijn andere website www.debalansinbeweging.nl.

Over HORSEWORLD…

Zoals hierboven al is besproken, is manege Tinte niet weg te denken uit mijn bestaan. Van baby af aan tot nu, ben ik opgegroeid op de manege van mijn “ome Bert”. Na heel wat jaren van meekijken, leren en dromen, is er sinds maart 2022 een grote droom uitgekomen. Ik ben vanaf dat moment zelf de eigenaar geworden van de manegepaarden op Manege Tinte, onder de naam Horseworld Tinte. Met al zijn tips, ervaringen en adviezen in mijn achterhoofd, in combinatie met de cursussen en opleidingen die ik heb gevolgd, hoop ik net als Bert een bloeiend hippisch bedrijf te runnen, waar het paardenwelzijn en de veiligheid van de ruiter hoog in het vaandel staan.

VRIJ­WILLIGERS

Horseworld Tinte heeft geen (vast) personeel in dienst. We hebben het geluk dat we veel vrijwilligers hebben die aan alle kanten waar ze kunnen hulp bieden en bij springen. Onze instructies doen dit ook op vrijwillige basis, omdat ze zoals ze zelf zeggen, hun hart en tweede huis hebben op Manege Tinte. Dit is in onze ogen dan ook echt DE kracht van Manege Tinte en alle bedrijven die op deze locatie gevestigd zijn: Saamhorigheid! Naast de vrijwilligers zijn er ook met regelmaat stagiaires te vinden, zowel Horseworld Tinte, Ponyworld Tinte als Manege Tinte zijn erkende leerbedrijven.

Locatie

Zoals eerder genoemd, is Horseworld Tinte gevestigd op het terrein van Manege Tinte. Op deze locatie heeft Horseworld Tinte haar eigen gang met 14 stallen en een ruime zadelkamer. Daarnaast kunnen we gebruik maken van alle faciliteiten die zich op het terrein bevinden, zoals de stapmolen, paddocks, wei, trilplaat, solarium enz. Ideaal voor de paardjes!

Mijn Eigen Paarden

Ik heb zelf momenteel 2 sportpaarden, ik ben actief in de basis dressuur- en spring sport en hopelijk in de toekomst ook weer in de eventing. Met mijn vorige paarden ben ik ZZL dressuur, M springen en L eventing geklasseerd.

Kortom

Wat ik doe, is dus eigenlijk van alles wat op gebied van ontwikkeling van het paard en de ruiter. Ik regel het management van alle manegepaarden, ik geef ruiters (privé)les, ook op gebied van houding & zit, ongeacht het niveau van de combinatie. Daarnaast ben ik humaan fysiotherapeute, verzorg ik trainingen om houding- en zit te verbeteren en (bewegings) klachten te verminderen en bied ik (ontspannings)massages aan. Ook vind ik het leuk om activiteiten, evenementen en clinics te organiseren of zelf (extern) te geven. Kortom, van alles wat!